Als ondernemer kan het handig zijn om een tankpas te hebben. Hiermee kun je gemakkelijk brandstof afrekenen en heb je geen gedoe meer met bonnetjes bewaren en declareren. Maar waar moet je op letten als je een tankpas gaat vergelijken? En wat zijn de verschillen tussen een merkgebonden en een universele tankpas?

Een merkgebonden tankpas is gekoppeld aan één specifiek merk, bijvoorbeeld Shell of BP. Hiermee kun je alleen bij de tankstations van dat merk terecht. Het voordeel hiervan is dat je vaak korting krijgt op de brandstofprijs bij dat specifieke merk. Ook kun je vaak gebruikmaken van extra services zoals een wasstraat of shop.

Een universele tankpas daarentegen kun je gebruiken bij verschillende merken tankstations, zoals Esso, Texaco en Total. Hierdoor ben je flexibeler in waar je kunt tanken en hoef je niet op zoek te gaan naar een specifiek merk in de buurt. Wel is het zo dat er vaak minder korting wordt gegeven op de brandstofprijs dan bij een merkgebonden pas.

Bij het vergelijken van tankpassen is het dus belangrijk om te bedenken wat voor jou belangrijker is: flexibiliteit of korting? Als je veel onderweg bent en niet gebonden wilt zijn aan één specifiek merk, dan is een universele pas waarschijnlijk de beste optie voor jou. Maar als je vooral bij één specifiek merk tankt en graag wilt profiteren van extra services en korting, dan kun je beter kiezen voor een merkgebonden pas.

Daarnaast zijn er nog andere zaken om op te letten bij het vergelijken van tankpassen, zoals de kosten per transactie, eventuele maandelijkse abonnementskosten en welke extra services er worden aangeboden. Zo kan het zijn dat sommige passen ook gebruikt kunnen worden voor tolwegen of parkeren.

Kortom: het vergelijken van tankpassen kan lonend zijn als ondernemer. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is: flexibiliteit of korting? En let daarnaast op andere zaken zoals kosten per transactie en extra services die worden aangeboden. Zo vind jij de beste optie voor jouw situatie!

Wil jij als ondernemer ook profiteren van het gemak van een tankpas? Vergelijk dan nu de verschillende opties op onze website en ontdek welke pas het beste bij jou past!