linkedin facebook

LinkedIn versus Facebook: Welk platform past bij jou?

LinkedIn vs. Facebook: Welk platform is geschikt voor jou?

In de huidige digitale wereld spelen sociale media een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Twee van de meest populaire platforms zijn LinkedIn en Facebook. Hoewel beide platforms gericht zijn op het verbinden van mensen, hebben ze verschillende doelen en functies. Laten we eens kijken welk platform het meest geschikt is voor jou.

LinkedIn is een professioneel sociaal netwerk dat zich richt op zakelijke connecties en carrièreontwikkeling. Het is een ideaal platform voor professionals, werkzoekenden en ondernemers die hun professionele netwerk willen uitbreiden en op de hoogte willen blijven van trends in hun vakgebied. Met LinkedIn kun je je professionele ervaring, vaardigheden en prestaties delen met potentiële werkgevers en collega’s. Het biedt ook mogelijkheden om vacatures te zoeken, sollicitaties te doen en zelfs online cursussen te volgen om je vaardigheden te verbeteren.

Facebook daarentegen is een meer algemeen sociaal netwerk dat zich richt op persoonlijke connecties, vriendschappen en het delen van persoonlijke momenten. Het is een plek waar mensen foto’s, video’s, statusupdates en interesses kunnen delen met hun vrienden en familie. Facebook biedt ook groepen waarin mensen met gemeenschappelijke interesses elkaar kunnen vinden en discussiëren over verschillende onderwerpen.

Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in het uitbreiden van je professionele netwerk, het vinden van nieuwe carrièrekansen of het promoten van je bedrijf of diensten, dan is LinkedIn de beste keuze. Het stelt je in staat om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en zakelijke mogelijkheden te verkennen.

Aan de andere kant, als je meer geïnteresseerd bent in het onderhouden van persoonlijke relaties, het delen van persoonlijke updates en het volgen van de activiteiten van vrienden en familie, dan is Facebook waarschijnlijk de betere optie voor jou.

Het is ook belangrijk op te merken dat beide platforms privacy-instellingen bieden waarmee je kunt bepalen wie jouw inhoud kan zien en met wie je verbonden bent. Het is altijd verstandig om bewust om te gaan met het delen van persoonlijke informatie op sociale media en ervoor te zorgen dat je privacy-instellingen up-to-date zijn.

Kortom, LinkedIn en Facebook hebben allebei hun eigen unieke voordelen en doelgroepen. Het hangt af van jouw specifieke behoeften en doelen welk platform het meest geschikt is voor jou. Of je nu op zoek bent naar professionele connecties of persoonlijke vriendschappen, beide platforms kunnen waardevol zijn in hun eigen context.

 

8 Veelgestelde vragen over het koppelen van LinkedIn en Facebook

 1. Hoe kan ik mijn LinkedIn- en Facebook-profielen koppelen?
 2. Wat zijn de voordelen van het koppelen van LinkedIn en Facebook?
 3. Hoe krijg ik meer connecties via LinkedIn en Facebook?
 4. Kan ik berichten delen tussen mijn LinkedIn- en Facebook-profielen?
 5. Hoe beheer ik mijn privacyinstellingen op beide platforms?
 6. Welke tips heb je voor het gebruiken van LinkedIn en Facebook samen?
 7. Hoe gebruik ik de verschillende functies op beide platforms efficiënt?
 8. Waarom is het belangrijk om een professionele aanwezigheid te creëren op zowel LinkedIn als Facebook?

Hoe kan ik mijn LinkedIn- en Facebook-profielen koppelen?

Het koppelen van je LinkedIn- en Facebook-profielen kan handig zijn om je professionele netwerk uit te breiden en je online aanwezigheid te verbeteren. Hier zijn de stappen om ze te koppelen:

LinkedIn naar Facebook:

Log in op je LinkedIn-account.

Ga naar je profielpagina door op je profielfoto in de rechterbovenhoek te klikken.

Klik op “Profiel bewerken” onder je profielfoto.

Scroll naar beneden naar het gedeelte “Contactgegevens”.

Klik op het potloodpictogram naast “Websites”.

Selecteer “Facebook” in de vervolgkeuzelijst.

Voer de link naar jouw Facebook-profiel in het veld in.

Klik op “Opslaan”.

Facebook naar LinkedIn:

Log in op je Facebook-account.

Ga naar je profielpagina door op je naam of profielfoto boven aan de pagina te klikken.

Klik op “Profiel bewerken”.

Scroll naar beneden en zoek het gedeelte “Contactinformatie en basisinformatie”.

Klik op “Bewerken” naast de categorie “Websites en sociale links”.

Voeg een nieuwe link toe door te klikken op “+ Een website toevoegen” en selecteer vervolgens “LinkedIn”.

Voer jouw LinkedIn-profiellink in het veld in.

Klik op “Opslaan”.

Na het voltooien van deze stappen zullen jouw LinkedIn- en Facebook-profielen met elkaar worden gekoppeld, waardoor mensen gemakkelijk toegang krijgen tot beide profielen vanuit één platform. Het is belangrijk om te controleren of de links correct zijn en dat je privacy-instellingen up-to-date zijn, zodat je bepaalt wie toegang heeft tot jouw profielen en informatie.

Wat zijn de voordelen van het koppelen van LinkedIn en Facebook?

Het koppelen van LinkedIn en Facebook kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van jouw specifieke doelen en behoeften. Hier zijn enkele voordelen van het verbinden van beide platforms:

 1. Uitbreiding van je professionele netwerk: Door LinkedIn te koppelen aan Facebook, kun je gemakkelijk contact maken met mensen uit je persoonlijke netwerk die ook actief zijn op LinkedIn. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke connecties, carrièrekansen of zelfs samenwerkingen.
 2. Verhoogde zichtbaarheid: Het koppelen van LinkedIn aan Facebook stelt je in staat om professionele updates, zoals nieuwe baanposities, prestaties of projecten, te delen met een breder publiek. Hierdoor kunnen jouw vrienden en familie op de hoogte blijven van jouw professionele ontwikkelingen.
 3. Cross-promotie: Als je een eigen bedrijf hebt of freelance werk doet, kan het koppelen van LinkedIn en Facebook helpen bij het promoten van jouw diensten of producten aan zowel professionele contacten als persoonlijke connecties. Je kunt bijvoorbeeld links naar jouw zakelijke website of portfolio delen op beide platforms om meer exposure te krijgen.
 4. Informatie verzamelen: Door LinkedIn en Facebook te koppelen, kun je waardevolle informatie verzamelen over zowel professionele als persoonlijke contacten. Je kunt bijvoorbeeld zien welke interesses jouw zakelijke connecties hebben op Facebook, wat nuttig kan zijn bij het opbouwen van relaties of het vinden van gemeenschappelijke belangen.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met privacy-instellingen en de aard van de inhoud die je deelt op beide platforms. Zorg ervoor dat je bewust bent van wie jouw updates kan zien en pas de instellingen aan naar jouw voorkeur.

Het koppelen van LinkedIn en Facebook is een persoonlijke keuze en het is belangrijk om te beoordelen welke voordelen het voor jou kan opleveren, rekening houdend met jouw professionele doelen en privacyvoorkeuren.

Hoe krijg ik meer connecties via LinkedIn en Facebook?

Het vergroten van je connecties op zowel LinkedIn als Facebook kan waardevol zijn voor het uitbreiden van je netwerk en het creëren van nieuwe kansen. Hier zijn een paar tips om meer connecties te krijgen op beide platforms:

LinkedIn:

Optimaliseer je profiel: Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel volledig is ingevuld en professioneel overkomt. Voeg een duidelijke profielfoto toe en zorg voor een pakkende samenvatting die je vaardigheden en expertise benadrukt.

Wees actief: Deel regelmatig interessante artikelen, updates of inzichten op LinkedIn. Dit toont aan dat je betrokken bent bij je vakgebied en kan anderen aansporen om met je te verbinden.

Verstuur persoonlijke uitnodigingen: In plaats van de standaarduitnodiging te gebruiken, stuur een persoonlijke uitnodiging naar mensen met wie je wilt verbinden. Leg kort uit waarom je graag wilt verbinden en hoe jullie elkaar kunnen helpen.

Word lid van relevante groepen: Sluit je aan bij LinkedIn-groepen die gerelateerd zijn aan jouw vakgebied of interesses. Dit stelt je in staat om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en kennis uit te wisselen.

Facebook:

Voltooien van profielinformatie: Zorg ervoor dat je Facebook-profiel volledig is ingevuld met relevante informatie over jouw achtergrond, interesses en werkervaring. Een volledig profiel maakt het gemakkelijker voor anderen om met je te verbinden.

Vrienden van vrienden: Kijk naar de vriendenlijst van je bestaande connecties en zie of er mensen zijn met wie je graag wilt verbinden. Omdat je al een gemeenschappelijke connectie hebt, is de kans groter dat ze jouw verzoek accepteren.

Deel interessante content: Plaats regelmatig interessante en relevante inhoud op Facebook, zoals artikelen, foto’s of video’s. Dit kan anderen aantrekken en hen aanmoedigen om met je te verbinden.

Neem deel aan groepen: Word lid van Facebook-groepen die aansluiten bij jouw interesses of vakgebied. Hier kun je waardevolle discussies voeren en nieuwe mensen ontmoeten die dezelfde interesses delen.

Onthoud dat het belangrijk is om authentiek te zijn en waarde toe te voegen aan het netwerk op beide platforms. Wees professioneel op LinkedIn en persoonlijk op Facebook, afhankelijk van het doel van elk platform. Door consistent actief te zijn en waardevolle interacties aan te gaan, zul je merken dat jouw connecties geleidelijk toenemen.

Kan ik berichten delen tussen mijn LinkedIn- en Facebook-profielen?

Ja, het is mogelijk om berichten te delen tussen je LinkedIn- en Facebook-profielen, maar het proces is niet automatisch en vereist enige handmatige inspanning.

Om een bericht van LinkedIn naar Facebook te delen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Log in op je LinkedIn-account.
 2. Ga naar de post die je wilt delen op Facebook.
 3. Klik op de optie “Delen” onderaan de post.
 4. Selecteer “Delen op sociale media” in het vervolgkeuzemenu.
 5. Er verschijnt een nieuw venster waarin je kunt kiezen welk sociaal media-platform je wilt gebruiken. Kies hier voor Facebook.
 6. Voeg eventueel een persoonlijk bericht toe aan de post.
 7. Klik op “Delen” om het bericht op Facebook te plaatsen.

Houd er rekening mee dat bij het delen van een LinkedIn-post op Facebook mogelijk niet alle inhoud wordt overgedragen, aangezien beide platforms verschillende indelingen en functies hebben. Het kan nodig zijn om de post aan te passen of bepaalde elementen handmatig toe te voegen nadat deze is gedeeld.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat hoewel het delen van berichten tussen LinkedIn en Facebook handig kan zijn, het belangrijk is om rekening te houden met de verschillende doelgroepen en doeleinden van beide platforms. Wat geschikt is voor LinkedIn kan mogelijk niet relevant zijn voor je vrienden op Facebook, dus zorg ervoor dat je inhoud zorgvuldig selecteert voordat je deze deelt.

Vergeet ook niet om regelmatig je privacy-instellingen op beide platforms te controleren om ervoor te zorgen dat je de gewenste controle hebt over welke inhoud wordt gedeeld en met wie.

Hoe beheer ik mijn privacyinstellingen op beide platforms?

Privacyinstellingen beheren op LinkedIn:

Log in op je LinkedIn-account en ga naar je profielpagina.

Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer “Instellingen en privacy” in het dropdown-menu.

Onder het tabblad “Privacy” vind je verschillende opties om je privacyinstellingen aan te passen.

Ga door elke sectie en pas de instellingen aan naar jouw voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld bepalen wie jouw profielinformatie kan zien, wie jouw berichten kan sturen of wie jouw connectieverzoeken kan sturen.

Vergeet niet om regelmatig je instellingen te controleren en bij te werken, omdat LinkedIn soms updates uitvoert die van invloed kunnen zijn op je privacy.

Privacyinstellingen beheren op Facebook:

Log in op je Facebook-account en klik op het pijltje omlaag in de rechterbovenhoek van de pagina.

Selecteer “Instellingen” in het dropdown-menu.

In het linkerpaneel zie je verschillende categorieën, waaronder “Privacy”.

Klik op “Privacy” om toegang te krijgen tot de privacyinstellingen van Facebook.

Hier kun je verschillende opties aanpassen, zoals wie jouw berichten kan zien, wie jouw vriendenlijst kan bekijken of wie jou kan taggen in foto’s.

Ga door elke sectie en pas de instellingen aan naar jouw voorkeur.

Vergeet niet om regelmatig je instellingen te controleren en bij te werken, omdat Facebook soms updates uitvoert die van invloed kunnen zijn op je privacy.

Het is altijd een goed idee om je privacyinstellingen op sociale media regelmatig te controleren en aan te passen. Zorg ervoor dat je alleen de informatie deelt die je comfortabel vindt en beperk de toegang tot jouw profiel tot de gewenste groep mensen.

Welke tips heb je voor het gebruiken van LinkedIn en Facebook samen?

Het combineren van LinkedIn en Facebook kan een krachtige strategie zijn om zowel je professionele als persoonlijke netwerken te vergroten. Hier zijn enkele tips voor het effectief gebruiken van beide platforms samen:

 1. Houd je profielen up-to-date: Zorg ervoor dat zowel je LinkedIn- als Facebook-profielen volledig zijn ingevuld en bijgewerkt. Dit omvat je werkervaring, vaardigheden, opleiding en andere relevante informatie.
 2. Wees selectief met connecties: Op LinkedIn is het belangrijk om verbinding te maken met mensen die je professioneel kent of waarde kunnen toevoegen aan je netwerk, zoals collega’s, klanten of experts in jouw vakgebied. Op Facebook kun je meer informele connecties hebben met vrienden, familie en kennissen.
 3. Deel relevante inhoud: Pas de inhoud die je deelt aan op het platform. Op LinkedIn kun je bijvoorbeeld artikelen delen over zakelijke trends, carrièreadvies of branche-updates. Op Facebook kun je persoonlijke momenten delen, interesses delen en deelnemen aan discussies in groepen.
 4. Gebruik LinkedIn voor professionele doeleinden: Gebruik LinkedIn om te netwerken, nieuwe carrièrekansen te verkennen, lid te worden van relevante groepen en deel te nemen aan discussies binnen jouw vakgebied.
 5. Maak gebruik van Facebook-groepen: Zoek naar groepen op Facebook die relevant zijn voor jouw interesses of vakgebied. Dit stelt je in staat om in contact te komen met gelijkgestemde mensen, kennis uit te wisselen en waardevolle connecties te maken.
 6. Wees bewust van je privacy-instellingen: Controleer regelmatig je privacy-instellingen op beide platforms om te bepalen welke informatie je wilt delen en met wie. Zorg ervoor dat je persoonlijke informatie beschermd is en alleen zichtbaar is voor de gewenste doelgroep.
 7. Verbind je accounts: Overweeg om je LinkedIn- en Facebook-accounts met elkaar te verbinden, indien gewenst. Dit kan het gemakkelijker maken om contact te maken met mensen die aanwezig zijn op beide platforms.

Door LinkedIn en Facebook samen te gebruiken, kun je profiteren van zowel professionele als persoonlijke netwerkmogelijkheden. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de twee platforms en ze strategisch in te zetten om jouw doelen te bereiken.

Hoe gebruik ik de verschillende functies op beide platforms efficiënt?

LinkedIn en Facebook bieden verschillende functies die je efficiënt kunt gebruiken om het maximale uit de platforms te halen. Hier zijn enkele tips voor het efficiënt gebruik van deze functies:

LinkedIn:

Profieloptimalisatie: Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel volledig is ingevuld en up-to-date is. Voeg een professionele foto toe, schrijf een pakkende samenvatting en vermeld je werkervaring, opleiding en vaardigheden.

Netwerken: Maak actief verbinding met mensen in jouw vakgebied, collega’s, alumni en andere professionals die interessant voor je kunnen zijn. Personaliseer uitnodigingen om een persoonlijke touch toe te voegen.

Content delen: Deel regelmatig waardevolle content zoals artikelen, blogposts of updates over jouw vakgebied. Dit helpt je om zichtbaarheid te vergroten en expertise te tonen.

Groepen: Word lid van relevante LinkedIn-groepen waar professionals samenkomen om ideeën uit te wisselen en discussies te voeren over specifieke onderwerpen binnen jouw branche.

Vacatures zoeken: Gebruik de geavanceerde zoekfunctie van LinkedIn om gericht te zoeken naar vacatures die passen bij jouw interesses en vaardigheden.

Facebook:

Vriendenlijst beheren: Organiseer je vriendenlijst in categorieën zoals familie, vrienden, collega’s etc., zodat je gemakkelijk kunt filteren welke inhoud zichtbaar is voor welke groep mensen.

Privacy-instellingen: Controleer regelmatig je privacy-instellingen om te bepalen wie jouw inhoud kan zien en wie niet. Pas de instellingen aan op basis van je comfortniveau.

Interactie met vrienden en groepen: Reageer op berichten van vrienden, like hun foto’s en deel interessante inhoud. Neem ook deel aan discussies in groepen die voor jou relevant zijn.

Evenementen: Houd evenementen in de gaten die plaatsvinden in jouw omgeving of binnen jouw interesses. Dit stelt je in staat om op de hoogte te blijven van lokale gebeurtenissen en mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten.

Pagina’s volgen: Volg pagina’s van merken, bedrijven of organisaties waarin je geïnteresseerd bent, zodat je updates kunt ontvangen over hun activiteiten en nieuws.

Onthoud dat consistentie en authenticiteit belangrijk zijn op beide platforms. Wees actief, betrokken en respectvol in je interacties met anderen. Door deze tips toe te passen, kun je efficiënt gebruikmaken van de verschillende functies op LinkedIn en Facebook om je professionele netwerk uit te breiden en persoonlijke relaties te onderhouden.

Waarom is het belangrijk om een professionele aanwezigheid te creëren op zowel LinkedIn als Facebook?

Het creëren van een professionele aanwezigheid op zowel LinkedIn als Facebook is belangrijk om verschillende redenen:

 1. Zakelijke netwerkmogelijkheden: LinkedIn is specifiek gericht op het opbouwen van zakelijke connecties. Door een professioneel profiel te hebben en actief te zijn op LinkedIn, kun je je netwerk uitbreiden, nieuwe zakelijke kansen ontdekken en in contact komen met professionals uit jouw vakgebied.
 2. Carrièreontwikkeling: LinkedIn biedt mogelijkheden om je professionele ervaring, vaardigheden en prestaties te delen met potentiële werkgevers en collega’s. Hierdoor kunnen anderen inzicht krijgen in jouw expertise en kunnen er carrièrekansen ontstaan.
 3. Personal branding: Zowel LinkedIn als Facebook bieden de mogelijkheid om jezelf te presenteren aan anderen. Door een professionele aanwezigheid op beide platforms te creëren, kun je jouw persoonlijke merk versterken en laten zien waar je voor staat.
 4. Zichtbaarheid en bereik: Het hebben van een professionele aanwezigheid op zowel LinkedIn als Facebook vergroot je zichtbaarheid online. Potentiële werkgevers, klanten of zakelijke partners kunnen gemakkelijk informatie over jou vinden en contact met je opnemen.
 5. Diversiteit in doelgroepen: Hoewel LinkedIn zich richt op professionals en carrièregerichte connecties, heeft Facebook een breder publiek dat ook persoonlijke connecties omvat. Door actief te zijn op beide platforms kun je zowel zakelijke als persoonlijke relaties onderhouden en bereiken.
 6. Informatie delen: Beide platforms bieden de mogelijkheid om waardevolle informatie te delen. Op LinkedIn kun je bijvoorbeeld artikelen of updates delen over trends in jouw vakgebied, terwijl je op Facebook persoonlijke inzichten en ervaringen kunt delen met vrienden en familie.

Kortom, het hebben van een professionele aanwezigheid op zowel LinkedIn als Facebook stelt je in staat om je netwerk uit te breiden, carrièrekansen te verkennen, jezelf te presenteren aan anderen en zichtbaarheid online te vergroten. Door beide platforms effectief te gebruiken, kun je profiteren van de unieke voordelen die ze bieden en een goede balans vinden tussen zakelijke en persoonlijke connecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.