Overzicht van de nog te bezoeken evenementen in de Achterhoek in 2020

De Achterhoek is een regio vol evenementen en festivals. Helaas heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat veel van deze evenementen in 2020 niet door konden gaan. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal evenementen die wel doorgaan, zij het in aangepaste vorm. Hieronder vind je een overzicht van de evenementen die nog wel plaatsvinden in 2020.

Farm & Country Fair

De Farm & Country Fair is een jaarlijks terugkerend evenement in Aalten waarbij het platteland centraal staat. Dit jaar vindt de fair plaats op 18, 19 en 20 september en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Zo kun je genieten van muziek, demonstraties met paarden en honden, workshops en nog veel meer.

Zwarte Cross Megatestweekend

De Zwarte Cross is het grootste festival van de Achterhoek en trekt normaal gesproken tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Dit jaar wordt er geen reguliere editie georganiseerd, maar wel een alternatief: het Zwarte Cross Megatestweekend op 18 en 19 september. Er zijn diverse activiteiten zoals motorcross, theater, cabaret en muziekoptredens.

Slag om Grolle

De Slag om Grolle is een historisch festival dat eens in de twee jaar plaatsvindt in Groenlo. Het festival laat de geschiedenis herleven met re-enactmentgroepen die veldslagen uitbeelden uit de Tachtigjarige Oorlog. Dit jaar vindt de Slag om Grolle plaats op 23, 24 en 25 oktober.

Bokbierdag Zutphen

Bokbierdag Zutphen is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het nieuwe bokbier wordt gepresenteerd. Normaal gesproken is dit een groot feest met veel mensen op straat, maar dit jaar wordt er gewerkt met tijdvakken waarin je kunt komen proeven bij verschillende cafés in Zutphen.

Lichtjeswandeling Winterswijk

In Winterswijk kun je op zaterdagavond 12 december meedoen aan de Lichtjeswandeling. Tijdens deze wandeling loop je langs verlichte paden door het bos bij Landgoed Mentink.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de evenementen die nog wel doorgaan in de Achterhoek in 2020. Uiteraard gelden er wel maatregelen rondom COVID-19 zoals afstand houden en hygiënemaatregelen nemen tijdens deze evenementen om verspreiding te voorkomen.

7 tips over evenementen in de Achterhoek in 2020.

 1. 7 tips voor het organiseren van een succesvol evenement in de Achterhoek in 2020
 2. Hoe maak je jouw evenement onvergetelijk? Tips voor de Achterhoek in 2020
 3. Evenementen organiseren in de Achterhoek: 7 belangrijke aandachtspunten voor 2020
 4. De beste locaties voor evenementen in de Achterhoek: tips en suggesties voor 2020
 5. Budgetvriendelijke ideeën voor evenementen in de Achterhoek: tips en trucs voor 2020
 6. Social media en marketingtips om jouw evenement te promoten in de Achterhoek in 2020
 7. Duurzaamheidstips bij het organiseren van een groen evenement in de Achterhoek, editie 2020

7 tips voor het organiseren van een succesvol evenement in de Achterhoek in 2020

Ben je van plan om een evenement te organiseren in de Achterhoek in 2020? Dan zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat jouw evenement een succes wordt. Hieronder vind je 7 tips voor het organiseren van een succesvol evenement in de Achterhoek in 2020.

 1. Houd rekening met de maatregelen rondom COVID-19 en volg de richtlijnen van het RIVM op.
 2. Kies een geschikte locatie voor jouw evenement. De Achterhoek heeft diverse mooie locaties waar je uit kunt kiezen.
 3. Zorg voor goede promotie van jouw evenement via social media, lokale kranten en andere kanalen.
 4. Werk samen met lokale ondernemers en organisaties om jouw evenement te promoten en meer bekendheid te geven.
 5. Zorg voor voldoende entertainment en activiteiten tijdens jouw evenement, zodat bezoekers zich niet zullen vervelen.
 6. Bied voldoende eet- en drinkgelegenheden aan tijdens het evenement, zodat bezoekers ook op culinair gebied kunnen genieten.
 7. Zorg voor goede faciliteiten zoals toiletten, EHBO-posten en parkeergelegenheid om het comfort van bezoekers te vergroten.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw evenement in de Achterhoek een succes wordt. Veel succes met de organisatie!

Hoe maak je jouw evenement onvergetelijk? Tips voor de Achterhoek in 2020

Het organiseren van een evenement kan een hele uitdaging zijn, zeker in deze tijd. Maar als je het goed aanpakt, kun je er wel voor zorgen dat jouw evenement onvergetelijk wordt. Hieronder vind je een aantal tips om jouw evenement in de Achterhoek in 2020 tot een succes te maken.

Kies de juiste locatie

De locatie van je evenement is ontzettend belangrijk. Kies een plek die past bij de sfeer van jouw evenement en die goed bereikbaar is voor bezoekers. In de Achterhoek zijn er tal van mooie locaties zoals historische gebouwen, parken en natuurgebieden.

Creëer sfeer

Sfeer is alles bij een evenement. Zorg voor aankleding die past bij het thema van jouw evenement en creëer gezellige hoekjes waar mensen kunnen zitten en praten. Verlichting kan ook veel doen voor de sfeer, denk bijvoorbeeld aan mooie lichtslingers of vuurkorven.

Bied leuke activiteiten aan

Bezoekers komen naar jouw evenement omdat ze iets willen beleven. Zorg dus voor leuke activiteiten zoals workshops, optredens of sportieve uitdagingen. In de Achterhoek zijn er genoeg mogelijkheden om activiteiten te organiseren die passen bij jouw doelgroep.

Zorg voor lekker eten en drinken

Eten en drinken is altijd belangrijk op een evenement. Zorg dus dat er voldoende keuze is en dat het eten en drinken van goede kwaliteit is. In de Achterhoek zijn er veel lokale producenten die heerlijke streekproducten maken, maak daar gebruik van!

Door deze tips toe te passen kun jij ervoor zorgen dat jouw evenement in de Achterhoek onvergetelijk wordt!

Evenementen organiseren in de Achterhoek: 7 belangrijke aandachtspunten voor 2020

Het organiseren van evenementen in de Achterhoek kan een uitdagende taak zijn, vooral in 20

 1. Door de huidige COVID-19 situatie zijn er veel nieuwe aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je 7 belangrijke aandachtspunten voor het organiseren van evenementen in de Achterhoek in 2020:
 2. Houd rekening met de geldende COVID-19 maatregelen en zorg dat je evenement hieraan voldoet.
 3. Zorg voor voldoende ruimte op het evenemententerrein om afstand te kunnen houden.
 4. Maak gebruik van online ticketsystemen en vermijd fysieke kaartverkoop om contactmomenten te minimaliseren.
 5. Zorg voor extra hygiënemaatregelen zoals desinfecterende handgel op het terrein.
 6. Overweeg om het evenement in een buitenlocatie te organiseren om de verspreiding van COVID-19 te beperken.
 7. Communiceer duidelijk met bezoekers over de maatregelen die genomen worden en wat er van hen verwacht wordt.
 8. Wees flexibel en bereid om aanpassingen te doen als dat nodig is.

Door deze aandachtspunten serieus te nemen, kun je ervoor zorgen dat jouw evenement veilig en succesvol verloopt, ondanks de uitdagingen die 2020 met zich meebrengt.

De beste locaties voor evenementen in de Achterhoek: tips en suggesties voor 2020

De Achterhoek is een prachtige regio in Nederland met veel mogelijkheden voor evenementen en festivals. Of je nu op zoek bent naar een locatie voor een muziekfestival, foodtruckfestival of sportevenement, de Achterhoek heeft het allemaal.

Een van de beste locaties voor evenementen in de Achterhoek is het DRU Industriepark in Ulft. Dit voormalige fabrieksterrein is omgetoverd tot een cultureel centrum met meerdere zalen en podia. Hier worden regelmatig concerten, festivals en andere evenementen georganiseerd.

Een andere populaire locatie is het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dit festival trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en biedt diverse podia en activiteiten.

Ook Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg is een prachtige locatie voor evenementen. Het kasteel biedt verschillende zalen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld bruiloften, congressen of feesten.

Voor sportevenementen is De Vijverberg in Doetinchem een geschikte locatie. Dit stadion is de thuisbasis van voetbalclub De Graafschap en biedt ruimte aan duizenden toeschouwers.

Tot slot mag ook de Grote Kerk in Groenlo niet ontbreken als locatie voor culturele evenementen zoals concerten, exposities of theatervoorstellingen.

Kortom, er zijn genoeg mooie locaties te vinden in de Achterhoek voor evenementen in 2020. Of je nu op zoek bent naar een historische setting, een groot festivalterrein of juist iets intiemers, er is altijd wel iets te vinden wat bij jouw wensen past.

Budgetvriendelijke ideeën voor evenementen in de Achterhoek: tips en trucs voor 2020

Ben je op zoek naar leuke evenementen in de Achterhoek, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Geen zorgen, er zijn genoeg budgetvriendelijke opties beschikbaar! Hier zijn een aantal tips voor evenementen in de Achterhoek die niet te veel kosten:

 1. Bezoek lokale markten: De Achterhoek heeft een aantal gezellige markten waar je lokale producten kunt kopen. Van boerenmarkten tot vintage markten, er is voor elk wat wils. Vaak zijn deze markten gratis te bezoeken en kun je er gezellig rondstruinen.
 2. Wandel- en fietstochten: De Achterhoek heeft prachtige natuur en is perfect om te verkennen tijdens een wandel- of fietstocht. Er zijn tal van routes beschikbaar die gratis te volgen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de kastelenroute fietsen of een mooie wandeling maken door het Montferlandse bos.
 3. Gratis festivals: Hoewel veel festivals dit jaar niet doorgaan vanwege COVID-19, zijn er nog steeds een aantal gratis festivals die wel doorgaan. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Stadsfeest Doetinchem of het Drakenbootfestival in Zutphen.
 4. Musea: De Achterhoek heeft verschillende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Van kunstmusea tot historische musea, er is voor ieder wat wils. Vaak zijn deze musea ook nog eens gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken.

Kortom, er zijn genoeg budgetvriendelijke opties voor evenementen in de Achterhoek beschikbaar! Plan jouw dagje uit en ontdek alle mooie plekjes die deze regio te bieden heeft zonder dat het al te veel kost.

Social media en marketingtips om jouw evenement te promoten in de Achterhoek in 2020

Het organiseren van een evenement in de Achterhoek kan een hele uitdaging zijn, vooral in deze tijd waarin het coronavirus ons dwingt om ons aan te passen aan nieuwe maatregelen en beperkingen. Een belangrijk onderdeel van het succes van jouw evenement is de marketing en promotie ervan. Hieronder vind je een aantal social media en marketingtips om jouw evenement te promoten in de Achterhoek in 2020.

Maak gebruik van social media

Social media is een krachtig middel om jouw evenement te promoten. Maak bijvoorbeeld een Facebook-evenement aan waarop je alle informatie over het evenement deelt zoals de datum, locatie, tijden en programma. Zorg dat je regelmatig updates plaatst over het evenement om mensen op de hoogte te houden.

Werk samen met lokale influencers

Samenwerken met lokale influencers kan helpen om jouw evenement onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Zoek naar influencers die passen bij jouw doelgroep en betrek ze bij het evenement door hen uit te nodigen of hen een speciale rol te geven tijdens het evenement.

Gebruik lokale media

Maak gebruik van lokale media zoals kranten, radio en televisie om jouw evenement onder de aandacht te brengen. Stuur persberichten naar lokale journalisten en nodig hen uit voor persmomenten tijdens het evenement.

Bied iets extra’s

Bied iets extra’s aan bezoekers om hen te motiveren om naar jouw evenement te komen. Denk bijvoorbeeld aan gratis samples, kortingen of exclusieve toegang tot bepaalde activiteiten.

Door deze tips toe te passen kun je ervoor zorgen dat jouw evenement goed gepromoot wordt en meer mensen bereikt worden in de Achterhoek. Vergeet niet dat het belangrijk is om rekening te houden met maatregelen rondom COVID-19 en hierover ook duidelijkheid biedt in je communicatie rondom het event.

Duurzaamheidstips bij het organiseren van een groen evenement in de Achterhoek, editie 2020

Bij het organiseren van een evenement in de Achterhoek is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Het is belangrijk om rekening te houden met het milieu en de omgeving waarin het evenement plaatsvindt. Daarom hebben we een aantal duurzaamheidstips op een rij gezet voor het organiseren van een groen evenement in de Achterhoek, editie 2020.

Maak gebruik van duurzame materialen

Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare bekers en borden in plaats van wegwerpvarianten. Dit scheelt niet alleen afval, maar ook kosten.

Beperk het gebruik van plastic

Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van plastic, zoals rietjes en tasjes. Gebruik bijvoorbeeld papieren of biologisch afbreekbare alternatieven.

Kies voor lokale leveranciers

Door samen te werken met lokale leveranciers verminder je niet alleen de transportkosten, maar stimuleer je ook de lokale economie.

Stimuleer duurzaam vervoer

Moedig bezoekers aan om met openbaar vervoer of fiets naar het evenement te komen. Zorg daarnaast voor voldoende fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Afval scheiden

Zorg dat er voldoende afvalbakken zijn waarin bezoekers hun afval kunnen scheiden, zoals papier, glas en plastic.

Door deze tips toe te passen bij het organiseren van een groen evenement in de Achterhoek draag je bij aan een beter milieu en maak je jouw evenement nog aantrekkelijker voor bezoekers die geven om duurzaamheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.