Ontdek de leukste evenementen in de Achterhoek: van festivals tot historische re-enactments!

De Achterhoek staat bekend om haar prachtige natuur, historische steden en gezellige dorpen. Maar wist je dat er ook regelmatig leuke evenementen plaatsvinden in deze mooie regio? In dit artikel zetten we een aantal evenementen in de Achterhoek voor je op een rijtje.

1. Zwarte Cross

Het grootste festival van de Achterhoek is zonder twijfel de Zwarte Cross. Dit meerdaagse festival vindt jaarlijks plaats in Lichtenvoorde en trekt tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast muziek zijn er ook tal van andere activiteiten, zoals motorcross, theater, stunts en een kermis.

2. Farm & Country Fair

Voor liefhebbers van het platteland is de Farm & Country Fair in Aalten een echte aanrader. Hier kun je genieten van demonstraties met paarden en honden, oude ambachten bewonderen en proeven van streekproducten.

3. Huntenpop

Huntenpop is een gezellig festival dat jaarlijks plaatsvindt in Ulft. Naast muziek zijn er ook activiteiten voor kinderen en kun je genieten van lekker eten en drinken.

4. Slag om Grolle

De Slag om Grolle is een historisch evenement dat eens in de twee jaar plaatsvindt in Groenlo. Tijdens dit weekend waan je jezelf terug in de 17e eeuw, toen Groenlo nog onderdeel was van het Spaanse rijk en belegerd werd door Nederlandse troepen.

5. Achterhoekse Wandelvierdaagse

Voor wandelliefhebbers is er de Achterhoekse Wandelvierdaagse, die jaarlijks plaatsvindt in Doetinchem. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes door het mooie landschap van de Achterhoek.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele evenementen die jaarlijks plaatsvinden in de Achterhoek. Of je nu houdt van muziek, cultuur of sportieve activiteiten: er is altijd wel iets te doen in deze prachtige regio!

5 tips over evenementen in de achterhoek

  1. 5 tips voor het organiseren van een succesvol evenement in de Achterhoek
  2. De mooiste evenementenlocaties in de Achterhoek: onze top 5
  3. Hoe trek je meer bezoekers naar je evenement in de Achterhoek? Onze tips!
  4. Evenementen en duurzaamheid: zo organiseer je een groen event in de Achterhoek
  5. Creatieve ideeën voor originele evenementen in de Achterhoek

5 tips voor het organiseren van een succesvol evenement in de Achterhoek

Het organiseren van een evenement in de Achterhoek kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en aanpak is het zeker mogelijk om er een succes van te maken. Hier zijn vijf tips voor het organiseren van een succesvol evenement in de Achterhoek:

1. Kies de juiste locatie: De Achterhoek heeft veel mooie locaties voor evenementen, zoals historische gebouwen, parken en openbare pleinen. Kies een locatie die past bij het soort evenement dat je organiseert en die voldoende ruimte biedt voor alle bezoekers.

2. Promoot je evenement: Zorg ervoor dat je evenement goed gepromoot wordt via verschillende kanalen, zoals social media, lokale kranten en flyers. Maak gebruik van de lokale netwerken om je boodschap te verspreiden.

3. Betrek lokale ondernemers: Werk samen met lokale ondernemers om je evenement te promoten en om ervoor te zorgen dat er genoeg eten, drinken en andere benodigdheden beschikbaar zijn op de dag zelf.

4. Zorg voor entertainment: Zorg voor entertainment tijdens het evenement, zoals muziek of theater. Dit kan helpen om bezoekers langer op het terrein te houden en hen een leuke ervaring te bieden.

5. Houd rekening met veiligheid: Veiligheid is belangrijk bij elk evenement. Zorg ervoor dat er voldoende EHBO’ers aanwezig zijn en dat er duidelijke afspraken zijn over bijvoorbeeld crowd control.

Door deze tips in gedachten te houden kun je een succesvol evenement organiseren in de Achterhoek waar bezoekers nog lang over zullen napraten!

De mooiste evenementenlocaties in de Achterhoek: onze top 5

De Achterhoek is niet alleen een prachtige regio om te wonen en te bezoeken, maar ook een populaire locatie voor evenementen. Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsfeest of festival: er zijn tal van mooie evenementenlocaties te vinden in de Achterhoek. In dit artikel delen we onze top 5 mooiste evenementenlocaties in de Achterhoek.

1. Kasteel Huis Bergh

Dit middeleeuwse kasteel in ‘s-Heerenberg is een populaire locatie voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Het kasteel heeft verschillende zalen die geschikt zijn voor zowel kleine als grote gezelschappen.

2. De Heikamp

Deze sfeervolle boerderij in Ruurlo biedt diverse mogelijkheden voor evenementen, zoals feesten, vergaderingen en workshops. De Heikamp heeft ook een eigen brouwerij waar je kunt genieten van ambachtelijk gebrouwen bier.

3. Het Koetshuis

Het Koetshuis in Bredevoort is een voormalige koetsenstalling die is omgebouwd tot een prachtige evenementenlocatie. Het pand heeft verschillende zalen en terrassen met uitzicht op de historische binnenstad van Bredevoort.

4. DRU Cultuurfabriek

De DRU Cultuurfabriek in Ulft is gevestigd in een voormalige ijzergieterij en biedt ruimte aan diverse culturele activiteiten en evenementen. Het industriële karakter van het pand geeft deze locatie een unieke sfeer.

5. Erve Kots

Erve Kots in Lievelde is een historische boerderij waar je kunt genieten van streekgerechten en ambachtelijk gebrouwen bier. Daarnaast biedt Erve Kots ook diverse mogelijkheden voor feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mooie evenementenlocaties die de Achterhoek te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een historische locatie of juist iets moderns: er is altijd wel iets te vinden dat past bij jouw wensen en budget!

Hoe trek je meer bezoekers naar je evenement in de Achterhoek? Onze tips!

Organiseer je binnenkort een evenement in de Achterhoek en wil je graag zoveel mogelijk bezoekers trekken? Dan zijn er verschillende manieren om dit te bereiken. Hieronder vind je onze tips om meer bekendheid te geven aan jouw evenement en zo meer bezoekers te trekken.

1. Maak gebruik van social media

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om het promoten van een evenement. Maak gebruik van platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter om jouw evenement onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

2. Zorg voor goede publiciteit

Naast social media kun je ook gebruik maken van andere vormen van publiciteit, zoals persberichten of advertenties in lokale kranten of op regionale websites.

3. Werk samen met lokale bedrijven

Door samen te werken met lokale bedrijven kun je niet alleen meer bekendheid geven aan jouw evenement, maar ook nieuwe doelgroepen aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van posters of flyers in winkels of horecagelegenheden.

4. Bied iets unieks

Wat maakt jouw evenement uniek ten opzichte van andere evenementen in de regio? Door iets unieks te bieden, zoals bijvoorbeeld een speciale act of workshop, trek je sneller de aandacht van potentiële bezoekers.

5. Zorg voor goede bereikbaarheid

Zorg ervoor dat jouw evenement goed bereikbaar is voor bezoekers. Denk hierbij aan voldoende parkeergelegenheid en goede informatievoorziening over bijvoorbeeld openbaar vervoer.

Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat jouw evenement in de Achterhoek een groot succes wordt en veel bezoekers trekt!

Evenementen en duurzaamheid: zo organiseer je een groen event in de Achterhoek

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in onze maatschappij en ook bij het organiseren van evenementen wordt hier steeds meer rekening mee gehouden. Ook in de Achterhoek zijn er steeds meer initiatieven om evenementen groener te maken. In dit artikel geven we je tips voor het organiseren van een duurzaam evenement in de Achterhoek.

1. Kies voor een groene locatie

Kies bij voorkeur voor een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer of de fiets. Zo verminder je het aantal auto’s op de weg en daarmee ook de CO2-uitstoot. Daarnaast kun je kiezen voor een locatie met zonnepanelen, groene daken of andere duurzame elementen.

2. Gebruik duurzame materialen

Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare bekers en borden in plaats van wegwerpmateriaal. Of gebruik materialen die gerecycled kunnen worden, zoals papier en karton.

3. Ga voor lokaal eten en drinken

Door te kiezen voor lokale producten verminder je niet alleen de CO2-uitstoot, maar steun je ook nog eens lokale ondernemers. Kijk bijvoorbeeld naar streekproducten uit de Achterhoek zoals kaas, bier of wijn.

4. Verminder afval

Zorg dat er voldoende afvalbakken aanwezig zijn en maak gebruik van gescheiden afvalinzameling. Ook kun je ervoor kiezen om geen flyers uit te delen, maar informatie digitaal beschikbaar te stellen.

5. Stimuleer duurzaam gedrag

Stimuleer bezoekers om op een duurzame manier naar het evenement te komen door bijvoorbeeld kortingsacties aan te bieden voor fietsers of OV-reizigers.

Door deze tips toe te passen kun jij als organisator bijdragen aan een groener evenement in de Achterhoek!

Creatieve ideeën voor originele evenementen in de Achterhoek

Ben je op zoek naar originele evenementen in de Achterhoek? Dan hebben wij een aantal creatieve ideeën voor je op een rijtje gezet!

1. Bierproeverij

De Achterhoek staat bekend om haar ambachtelijke bieren. Organiseer daarom een bierproeverij en laat je gasten kennismaken met de verschillende smaken en brouwerijen uit de regio.

2. Boerengolf

Boerengolf is een leuke activiteit voor jong en oud. Speel golf in het weiland, tussen de koeien en schapen. Gegarandeerd plezier!

3. Kookworkshop met streekproducten

De Achterhoekse keuken biedt tal van heerlijke streekproducten, zoals kazen, worsten en jams. Organiseer een kookworkshop waarbij je samen met je gasten aan de slag gaat met deze producten en zo de lekkerste gerechten bereidt.

4. Workshop glasblazen

In het pittoreske stadje Doesburg kun je terecht voor een workshop glasblazen. Leer hoe je van gesmolten glas de mooiste creaties maakt, zoals vazen, schalen of glazen.

5. Historische stadswandeling

De Achterhoek heeft tal van historische steden, zoals Zutphen, Doesburg en Groenlo. Organiseer een stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden en leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plaatsjes.

Met deze creatieve ideeën zorg je voor originele evenementen in de Achterhoek, die zeker in de smaak zullen vallen bij jouw gasten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.